Vinha Paanari

Tässä hieman faktatietoa päähenkilöstä:

Kyseessä on siis suomenpienhevosori Vinha Paanari, syntynyt vuonna 2001. Kantakirjattu piensuunnalle rakennepistein 8-8-8/9-7=40p, luonne 8, liikkeet 8 ja ajokokeesta käyttöpisteitä 16. Jerkku palkittiin II palkinnolla. Säkäkorkeutta pikkumiehellä on kertynyt 140cm.

IMG_2918

Jerkku muutti meille sattumien kautta vuonna 2006, johon saakka se oli toiminut pääasiassa ravurintekeleenä. Meille muuton jälkeen se alkoi opettelemaan uutta ammattia, pikkuhiljaa tutusteltiin siis ratsastuksen saloihin. Jerkku oppii nopeasti uusia asioita ja luontainen tahti ja tasapaino ovat olleet suureksi avuksi ratsunuran alkutaipaleella. Nykyään se touhuilee monipuolisesti kaikenlaista, sillä ajetaan, treenataan koulua, hypätään, maastoillaan paljon, talvisin ajellaan reellä ja mahdollisuuksien mukaan työajoakin on alettu harrastamaan. Tavoitteena onkin tulevaisuudessa tarjota sitä myös R- ja T-suunnille kantakirjaan.

IMG_4639

Parasta Jerkussa on luonne. Sen sydän on umpikultaa ja se näkyy päivittäin. Jerkku rakastaa työntekoa ja on aina innolla lähdössä töihin. Se on meidän tallin luottopolle jonka selkään voi laittaa niin pienet lapset kuin aloittelijatkin. Jerkku pursuaa energiaa ja elämäniloa, mutta on aina kevyt käsitellä ja vastaanottavainen toimintaohjeille. Töihinsä se keskittyy suurella tarmolla ja pienet ihmiset selässään on varovaistakin varovaisempi ja loputtomalla pinnalla varustettu. Se on sosiaalinen ja kiltti myös toisille hevosille, pysyy langoissa ja voikin tarhata kenen tahansa naapurina. Yönsä se viettää ruunan naapurina avokarsinassa.L&J2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: